Devenim din ce în ce mai conștienți de importanța alimentelor pe care le consumăm. Ne pasă de ceea ce mâncăm și căutăm modalități de a crea grădini proprii.
Cei care dețin grădini mici sau mari sunt permanent preocupați de calitatea solului, pentru a-l face cât mai fertil și de calitate cât mai bună pentru cea mai productivă cultură. Iar dacă sunteți pasionați de grădinărit, cu siguranță acordați importanță compostării.
Compostarea este un proces ce ar trebui inclus în rutina zilnică indiferent de sezon. Deșeurile organice compostate în mod tradițional îngheață adesea în sezonul rece, astfel încât întregul proces de compostare nu este finalizat corespunzător și își pierde din valoarea nutritivă.
Soluție pentru compostare când temperaturile sunt încă prea scăzute
Vrem o modalitate de a face compost chiar și la temperaturi sub zero grade și dorim o soluție ingenioasă care să ne permită să facem compost în confortul caselor noastre, unde resturile organice nu vor îngheța și întregul proces de fermentare se va desfășura fără probleme.
Cel mai bun și ecologic mod posibil
Compostoarele Bokashi Organko oferă exact acest lucru: compostarea în interior, unde deșeurile se descompun formând o bază de compost care poate fi îngropată în sol la sfârșitul procesului pentru a-l hrăni cu nutrienți care au un efect benefic asupra întregii grădini.
În plus, produsul secundar al compostării Bokashi este, de asemenea, o substanță extrem de benefică, lichidul Bokashi. Pe de o parte, lichidul Bokashi diluat poate fi folosit ca îngrășământ natural pentru udarea plantelor, iar pe de altă parte, nediluat poate fi folosit pentru curățarea canalelor de scurgere sau foselor septice.
De ce este eficientă compostarea Bokashi și cum se diferențiază de cea tradițională?
Microorganismele eficiente, principalul ingredient al acceleratorului de compost sub formă de tărâțe, împiedică putrezirea deșeurilor biologice în timpul procesului de compostare. Pentru că resturile nu putrezesc, ci fermentează într-un timp foarte scurt, rețin vitaminele și mineralele necesare pentru îmbogățirea solului.
Compostarea cu acceleratorul de compost bokashi este ecologică și naturală. Bokashi implică un proces de fermentare anaerob, având loc într-un recipient închis ermetic. Astfel, gazele care se produc în timpul fermentării sunt consumate de microorganismele benefice din acceleratorul de compost, deci este eliberat mai puțin dioxid de carbon în atmosferă.
Tot datorită lor, în urma procesului de descompunere specific bokashi, recipientul nu emană un miros neplăcut.
Se produc în schimb aminoacizi, care pot fi absorbiți direct de plantele care vor crește în solul respectiv, iar baza de compost produsă este, de asemenea, bogată în polizaharide, care joacă un rol dublu pentru plante.
Compostarea prin metoda bokashi este rapidă, acest proces poate dura doar 1-2 luni.
Un singur produs, mai multe beneficii!