Ce este bokashi?
Metodă de compostare care facilitează gestionarea deșeurilor biodegradabile în zonele urbane.
Reglementările europene în vigoare ne ghidează spre acțiuni personale si economice care, printre altele, să reducă la minimum cantitatea de deșeuri.
Compostarea devine, astfel, un demers necesar.
CUM FUNCȚIONEAZĂ METODA BOKASHI
Cheia întregului proces este fermentarea resturilor biodegradabile cu ajutorul unui coș bokashi și microorganismelor benefice EM-1. Acestea sunt elemente naturale, specifice unei structuri sănătoase a solului.
Cum se folosește baza de resturi bokashi obținută
Atunci când s-a umplut, coșul Bokashi Organko se va închide și se va lasă minimum 14 zile pentru a completa procesul de fermentație. După ce au trecut cele 14 zile, baza de resturi obținută se poate folosi în următoarele moduri:
1. Adăugare în sol
Se poate îngropa în sol, unde va trece printr-un proces de descompunere aerobă și se va transformă în pământ fertil în care se poate planta. Află din acest video cum.
2. Adăugare în lada de compost
Se poate adaugă într-o ladă de compost, contribuind la procesul de compostare.
3. Plasarea într-o jardinieră
Se poate plasa într-o jardinieră sau în ghivece de dimensiuni mai mari, amestecându-se cu substrat.
Tutoriale
Descoperă pașii de colectare și valorificare a resturilor alimentare folosind metoda bokashi