Beneficiile utilizării unui coș bokashi bokashi.

Reducerea amprentei de carbon a gospodăriei: Metoda Bokashi presupune fermentare anaerobă și are loc într-un recipient închis ermetic, iar gazele care se produc în timpul fermentării sunt consumate de microorganismele eficiente din acceleratorul de compost. Din acest motiv, procesul de compostare bokashi este mai eficient comparativ cu alte metodele de compostare din punct de vedere al pierderii de nutrienți și eliberării de dioxid de carbon în atmosferă.

Contribuția personală: compostând resturile organice cu Bokashi Organko vei reduce cantitatea de deșeuri care ajung la groapa de gunoi. Compostarea cu Bokashi are succes pe orice scară, fie că produci doar câteva sute de grame de resturi alimentare pe zi sau cantități mari.

Îmbogățirea solului: compostarea cu Bokashi Organko si microorganismele benefice este mai prietenoasă cu natura si mediul înconjurator. Previne formarea amoniacului, dar în schimb produce aminoacizi care sunt absorbiti direct de plante. În acest fel, plantele pot economisi energie si o pot folosi pentru o calitate mai bună a alimentelor. După fermentarea cu amestecul de tărate, compostul este bogat si în polizaharide, care joacă un rol dublu pentru plante - servesc drept rezervă si substantă de sustinere. Compostarea cu acceleratorul de compost pe baza de tărate ajută la inhibarea cresterii unor bacterii care cauzează boli ale plantelor si, de asemenea, creste numărul de rame, care indică un ecosistem mai sănătos.

Timpul rapid de fermentare: O mare parte a procesului se finalizează convenabil și eficient chiar în propria bucătarie, durând între 2-6 săptămâni. Compostorul Bokashi Organko este potrivit atât pentru apartamente de bloc, cât și pentru case cu gradină.

Bază de compost de primă clasă: resturile organice care au fermentat prin metoda bokashi se pot îngropa în pământ, acolo unde vor fi descompuse și se va transforma în sol fertil într-un interval de 3-5 săptămâni.

Gama largă de deșeuri organice care se pot composta: Compostorul Bokashi Organko iți permite să compostezi mai multe tipuri de resturi organice decât varianta tradițională: mâncare gătită, lactate, carne, cereale, paste, fructe și legume, toate pot fi acum transformate în bază de compost de calitate pentru plantele de apartament sau pentru grădină.

Nu atrage rozatoare și insecte. Cu acest sistem de compostare, resturile organice sunt fermentate folosind un amestec unic de tărâțe și microorganisme benefice astfel încât baza de compost obținută poate fi îngropată, în siguranță, în gradină, în gramada de compost sau în ghivece, fară a atrage dăunători.

Fără mirosuri neplăcute în bucătărie sau în casă! Cantitatea de oxigen din interiorul compostorului Bokashi Organko fiind în cantități mici (este o metodă anaerobă), alimentele nu putrezesc. Acest lucru se datorează și acceleratorului de compost pe bază de tărâțe, Bokashi Biogen, care conține microorganisme benefice (aceste microorganisme consumă gazele care se produc în timpul fermentării). Aceste microorganisme asigură declanșarea procesului de fermentare în locul celui de putrezire.

Nu este un proces sezonier, vei putea profita de beneficiile Bokashi 365 zile pe an. Într-adevar, în lunile mai reci, de iarnă, procesul poate avea o durată mai lungă. Cu toate acestea, este putin probabil să plantezi in mijlocul iernii, astfel incât îl poti lasă cateva săptămâni in plus. Vizitează magazinul nostru online si dă startul compostarii cu bokashi în propria casă!

Lichidul Bokashi: Amestecul de tărâțe care se presară peste resturile organice este un ingredient care accelerează procesul de fermentare si ajută la obtinerea unui ingrasămant natural, lichidul Bokashi, extrem de benefic pentru plantele tale. Acesta este, totodată, si un produs de curătare organic pentru canalele de scurgere sau pentru fosele septice.