Bokashi Organko 2 – varianta cappuccino – este un coș pentru colectare selectivă a resturilor organice din gospodărie sau apartament ce permite transformarea lor în bază pentru compost. Prin aspectul său elegant, premiat cu Red Dot Design Award, recipientul pentru compost își găsește loc în orice bucătărie. Si se poate folosi în cel mai convenabil loc – chiar pe blatul de la bucătărie!
Pachetul conține tot ce ai nevoie atât dacă ești începător, cât și dacă ești deja un utilizator entuziast al metodei de compostare bokashi. Bokashi este o metodă anaerobă de procesare a tuturor resturilor organice, bazată pe fermentare. Pentru a porni procesul bokashi, ai nevoie de acest recipient cu două compartimente interne și de acceleratorul de compostare pe bază de tărâțe, Bokashi Biogen. Deoarece fermentarea se realizează într-un recipient ermetic, acesta nu emană mirosuri.
Pachetul Bokashi Organko de compostare conține:
- 1x recipient exterior, Bokashi Organko, culoarea cappuccino
- 1x recipient interior, Bokashi Organko
- 1x accesorii suplimentare (1x riglă, 2x sită de scurgere)
- 1x recipient de dozare, 1x vas de scurgere)
- 1x instrucțiuni de utilizare
- 1x curea pentru transport din material textil
- 1 x accelerator de compostare sub formă de tărâțe (1 kg). 1 kg de accelerator bokashi ar trebui să fie suficient pentru 7-9 umpleri ale coșului atunci când sunt urmate indicațiile de dozare. In medie, o familie cu 4 persoane poate umple coșul într-un interval de 2-4 săptămâni. Ritmul de umplere al coșului bokashi depinde de stilul personal și de cantitatea de resturi alimentare din gospodărie.
Care sunt beneficiile unui astfel de coș pentru compost:
- Colectezi selectiv deșeurile organice;
- Reduci cantitatea de deșeuri organice cu aproximativ 25%.
- Obții o bază naturală pentru compost pentru grădina sau pentru plantele tale de apartament, dând o nouă utilitate unor resturi organice pe care altfel le-ai arunca. Resturile organice fermentează într-un timp mai scurt ca în cazul metodelor tradiționale, procesul de fermentare putând fi realizat în 2-6 săptămâni.
- Obții un fertilizator natural, lichidul bokashi, pentru plantele tale din grădina sau apartament.
Cum funcționează coșurile de compostare bokashi:
- Înainte de a introduce primele resturi organice, folosind recipientul de dozare inclus, presară 20 ml de accelerator de compost pe sita din interior.
- Taie bucățile mai mari de resturi organice în bucăți mai mici.
- Introdu resturile în compostor.
- Presează resturile cu ustensila disponibilă.
- După fiecare introducere a unui nou strat de resturi de 5 cm, adaugă 1 măsură de 20 ml accelerator de compostare.
- Coșurile de compostare trebuie să stea închise tot timpul. Deschide-le doar când adaugi resturi.
- Scurge lichidul Bokashi la fiecare 3-5 zile.
- Când compostorul este plin, închide-l și lăsa-l 14 zile pentru a completa procesul de fermentație. După ce au trecut cele minimum 14 zile, masa de resturi se poate îngropa în sol, unde va trece printr-un proces de descompunere aerobă și se va transforma în sol fertil în care se poate planta, sau se poate adăuga într-o ladă de compost, contribuind la procesul de compostare.
Lichidul Bokashi se poate folosi:
- Diluat cu apă într-un anumit raport este un îngrășământ excelent pentru udarea plantelor de apartament și grădină. 1:200 (1 dcl lichid la 20 l apă).
- Nediluat: este potrivit pentru a menține curate canalele de scurgere și a igieniza fosa septică.
In medie, prima cantitate de lichid bokashi ar trebui să apară într-un interval de 7-10 zile atunci când sunt urmați pașii de utilizare.
Important de știut: resturile nu se modifică vizual, deoarece se dezintegrează în 3-5 săptămâni după ce au fost depozitate într-un container pentru compost sau îngropate în pământ.
Ce poți pune în coșul pentru compostare bokashi: fructe și legume – coji de citrice și de banană – mâncare preparată – carne gătită și crudă – brânzeturi – pește – iaurt – ouă – oase de mici dimensiuni – pâine – zaț de cafea – pliculețe de ceai – flori ofilite – cantitate mică de batiste de hârtie.
Ce nu poți pune în coșul pentru compostare bokashi: oțet – suc – lapte – ulei – apă – oase de dimensiuni mari – cenușă – excremente de animale – hârtie
Cum arată baza de compost bokashi după cele 14 zile de fermentație:
Cum se adaugă baza de compost bokashi în sol:
Ne bucurăm pentru fiecare nou membru din comunitatea bokashi. În același timp, dorim să alegi produsul fiind corect informat, deci un viitor posesor fericit. Te rugăm să reții că:
- Acesta nu este un coș standard de gunoi. Permite depozitarea resturilor organice/ alimentare cu scopul principal de a le transforma în bază pentru compost. Este recomandat să colectezi deșeurile organice pe parcursul zilei și să le depozitezi în compostor o data/ de două ori pe zi. In restul timpului, compostorul va sta închis etanș, metoda bokashi fiind una anaerobă. Poți folosi acest compostor atât pentru a obține baza pentru compost, cât și pentru a diminua volumul de resturi menajere, deci să adopți un stil de viață prin care să reduci volumul de gunoi care ajunge în sistemul de colectare și să faci economie la colectarea acestuia.
- Rezultatul obținut în urma colectării resturilor organice este o bază pentru compost, îmbogățită cu microorganisme benefice cultivării solului, dar NU este direct compost.
- Atunci când deschizi coșul vei simți un miros ușor înțepător, însă nicidecum un miros neplăcut sau greu de suportat.
Dimensiuni: Ø 23.3 X 32.3 cm, volum – 9.6 litri.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.